top of page
Egy elektromos autó töltő bedugva, háttérben egy autó tölt

Elektromos Autó Töltés cégeknek

Az elektromos autók számának növekedésével a céges elektromos autó töltés is egyre inkább előtérbe kerül, amelynek számos előnye van. Egyrészt költséghatékonyabb mint az utcai töltőállomásokon való töltés, és időtakarékosabb is. Másrészt mivel egyre több munkavállaló számára elvárásként jelenik meg ez a lehetőség, a céges elektromos autó töltés versenyelőnyt jelenthet a többi vállalattal szemben. 

A céges elektromos autó töltésnek általában két típusát különböztetjük meg, az AC (váltóáramú töltő) lassabb, míg a DC (egyenáramú) töltő gyorsabb töltést biztosít. 

A megfelelő töltő kiválasztásához számos szempontot kell mérlegelni, mint például az ingatlanban rendelkezésre álló teljesítmény vagy a cég profilja. 

Az előnyök kihasználásához a cég igényeinek megfelelő autó töltő kiválasztása létfontosságú. Ezért fontos, hogy rendelkezzünk a szükséges információkkal  az céges elektromos autó töltés kiépítése előtt. 

Mi a céges elektromos autó töltés?

A céges elektromos autó töltés a céges autók feltöltését jelenti a cég irodájának vagy telephelyének parkolójában. 

Maga a töltés folyamata megegyezik az otthoni (családi házban, társasházban) elektromos autó töltéssel. Céges autó töltés esetén azonban a cég tulajdonában vannak a töltők, és az alkalmazottak csak használati joggal rendelkeznek, ellentétben az otthoni töltéssel, amikor a lakó tulajdonában van a töltő. Ennek megfelelően céges töltés esetén szükség van az egyes felhasználók azonosítására, hiszen egy-egy töltő számos alkalmazott használhat. 

 

Milyen előnyei vannak a céges elektromos autó töltésnek?

A céges elektromos autó töltés előnyei.

 • Költségmegtakarítás

 • Hatékonyságjavulás

 • Versenyelőny elérése

 • Munkavállalói elégedettség

 

Költségmegtakarítás: Az elektromos autók céges töltési alacsonyabb költségekkel jár, mintha a munkavállalók nyilvános, utcai töltőállomásokon töltenének. 

 

Hatékonyságjavulás és versenyelőny elérése: A céges elektromos autó töltés lehetővé teszi a dolgozók vagy flottajárművek folyamatos töltését, ami biztosítja az üzleti tevékenység folytonosságát és hatékonyságát.

 

Versenyelőny elérése: A céges elektromos autó töltés biztosításával felkészülhet a jövőbeli igények kiszolgálására, valamint innovatív, társadalmilag felelős vállalkozásként pozícionálja a céget. A céges elektromos autó töltés biztosítása megkülönbözteti a cégek a versenytársaktól. 

 

Munkavállalói elégedettség: A céges elektromos autó töltés egyre inkább elvárássá válik a munkavállalók szemében, egy nemrég végzett felmérés szerint a céges autó tulajdonosok kétharmada az céges töltést preferálja. 

Milyen típusai vannak a céges elektromos autó töltőknek?

A céges elektromos autó töltőket az áram fajtája alapján különíthetjük el.

 • AC (váltóáramú) töltők

 • DC (egyenáramú) töltők

 

Az AC töltők váltóáramú töltők, melyek általában kisebb teljesítményt biztosítanak, vagyis 7,4 - 22 kW töltésére képesek óránként. Ezért sokszor nevezik őket lassú töltőnek, mert lényegesen több idő alatt töltik fel az elektromos autókat, mint a DC töltők. Ez azonban nem szakkifejezés, csak a mindennapi életben elterjedt szóhasználat. Az AC töltők lehetnek fali vagy oszlopos töltők, attól függően hogy van-e felfelület ott ahova a töltőt telepíteni szeretnék.

 

A DC töltők egyenáramú töltők, melyek általában nagyobb teljesítményt biztosítanak, vagyis 22 -50 kW töltésre képesek óránként. Ezért sokszor nevezik őket gyors töltőnek, mert akár fél óra alatt feltöltik az elektromos autó akkumulátorát. Ez azonban nem szakkifejezés, csak a mindennapi életben elterjedt szóhasználat. A DC töltők falra nem szerelhetőek, hiszen elég nagy kiterjedésűek.

Hogyan válasszam ki a megfelelő elektromos autó töltőt?

A megfelelő elektromos autó töltő kiválasztásához érdemes átgondolni néhány szempontot.

 • Ingatlanban rendelkezésre álló teljesítmény

 • Tölteni kívánt autók száma

 • Cég profilja

 • Szükséges funkciók

 • Felhasználók köre

 

Ingatlanban rendelkezésre álló teljesítmény

A töltők telepítése előtt ellenőrizni kell, hogy mennyi szabad kapacitás van, amit a töltésre lehetne fordítani. Ez meghatározhatja, hogy milyen és mennyi elektromos autó töltő telepíthető. A telepíthető elektromos autó töltők számára a következő szekcióban térünk ki. 

 

Tölteni kívánt autók száma

Érdemes átgondolni, hogy mennyi embernek lesz szükséges elektromos autó töltésre, vagyis hogy mennyi elektromos autó van jelenleg a flottában és mikor terveznek bővítést. Bár sokan úgy képzelik el, hogy minden parkolóhelyre szükséges töltőt telepíteni ez nem minden esetben igaz. Általánosságban elmondható, hogy egy céges töltőt általában 3 ember tud kényelmesen használni. 

 

Cég profilja

Ha a cégnél az alkalmazottak többsége irodai munkát végez és napi ingázásra vagy kisebb utakra használják az elektromos autót, akkor több idő áll rendelkezésre az elektromos autók töltésére, így egy kisebb teljesítményű AC töltő is megfelelő lehet. Ha a munkavállalók között számos olyan van, akinek hosszabb távolságokat kell megtennie minden nap, például fuvarozó vagy területi képviselő akkor limitált idő alatt szükséges feltölteni az autóját, amihez magasabb teljesítményű DC töltőt érdemes választani. 

 

Szükséges funkciók

Céges töltésnél fontolóra kell venni, hogy milyen funkciók szükségesek a hatékony működéshez. Nagyobb cég vagy az elektromos autók magas aránya esetén szükség lehet a különböző felhasználói csoportok létrehozására, eltérő árazások vagy csomagok kialakítására. Ellenkező esetben, ha csak 1-2 elektromos autónak szükséges a töltés egy egyszerűbb töltő is megfelelő lehet szoftveres megoldások nélkül. Ha a cégnél van napelem akkor ennek integrálására is szükséges lehet, amire nem mindegyik töltő alkalmas. 

 

Felhasználók köre

A cégeknek lehetősége van arra, hogy kizárólag a munkavállalók számára tegye elérhetővé a töltőket. Ha azonban a céghez érkező ügyfeleknek szeretné biztosítani a töltési lehetőséget, vagy extra bevételre szeretne szert tenni akkor nyilvános töltőként is működtetheti a töltőállomást. 

Hány elektromos autó töltőre lesz szüksége a cégemnek?

Az, hogy egy cégnek hány elektromos autó töltőre lesz szükséges függ a tölteni kívánt autók és a parkolóhelyek számától, a töltők típusától, valamint a rendelkezésre álló teljesítménytől.

 

A telepíthető töltők száma növelhető energiamenedzsment alkalmazásával. Ez egy olyan okos eszköz, amely képes nyomon követni az ingatlan fogyasztását minden pillanatban és a szabadon maradt energiát osztja szét az autó töltők között.

Milyen körülmények között építhető ki a céges elektromos autó töltési hálózat?

A céges elektromos autó töltési hálózat kiépíthető az alábbi körülmények fennállása esetén.

 • Az elektromos hálózat megfelelő állapotban van

 • Tűzszakaszhatárok megfelelően kialakítottak

 • Van minimális kapacitás a közösségi órán (legalább 3*16 A / töltő)

 • Van a cégnek privát tulajdonú garázsa, vagy parkolóhelyei

 

Milyen követelményeknek kell megfelelnie az irodaház elektromos hálózatának?

A cég elektromos hálózatának nem kell külön műszaki követelményeknek megfelelnie az elektromos autó töltő kiépítéséhez. Elegendő ha a mindennapi működéshez szükséges feltételeket teljesíti.

Milyen infrastrukturális átalakításokra lehet szükség az elektromos autó töltő telepítése során?

Bizonyos esetekben szükség lehet az óra bővítésre vagy az óra korszerűsítésére. Az előző feltételek fennállása esetén nincs szükség infrastrukturális átalakításokra az elektromos autó töltő telepítése során. 

Milyen engedélyek szükségesek ahhoz, hogy ki lehessen építeni az elektromos autó töltési rendszert a cégnél?

A céges elektromos autó töltési rendszer kiépítéséhez szükséges a parkoló tulajdonosának engedélye. Az engedély megszerzésének nincs anyagi vonzata, átfutási ideje 1 nap - 2 hét között mozog. 

 

Az áramszolgáltató és a katasztrófavédelem engedélyére nincs szükség az elektromos autó töltési rendszer kiépítéséhez. 

Hogyan építhetem ki a céges elektromos autó töltést, ha az irodaházat béreljük?

Ha az irodaházat bérelik akkor a céges elektromos autó töltés kiépítéséhez az ingatlan tulajdonosának engedélye szükséges. 

 

A céges elektromos autó töltés kiépítése előtt fontos ellenőrizni a bérleti szerződést, mely tartalmazhat olyan záradékot, amely lehetővé vagy teszi vagy kizárja az "épületfejlesztést".


Milyen körülmények között NEM építhető ki a céges elektromos autó töltési hálózat?

A céges elektromos autó töltési hálózat nem építhető ki az alábbi körülmények fennállása esetén.​

 • A társasház fővezetéki hálózata elavult

 • Tűzszakaszhatárok nincsenek megfelelően kialakítva

 • Kevés a kapacitás a közösségi órán (kevesebb mint 3*16 A / töltő)

 • ​A cégnek nincs privát tulajdonú garázsa, vagy parkolóhelyei

 • A tulajdonos nem járul hozzá a céges elektromos autó töltési hálózat kiépítéshez

Mennyibe kerül a céges elektromos autó töltés?

A céges elektromos autó töltésnek van egyrészt egy egyszeri költsége, ami a töltési infrastruktúrák kiépítését, a töltők telepítését és üzembe helyezését foglalja magában. Ez a költség függ a céges elektromos hálózat állapotától, a töltők számától és típusától, a nyomvonal hosszától, az RFID kártyák számától, valamint az internetkapcsolat szükségességétől. 

Emellett a céges elektromos autó töltésnek vannak havi, visszatérő költségei is, melyek az üzemeltetéssel, és karbantartással függnek össze. Ez függ a töltők számától és típusától, az üzemeltetőtől, valamint a meghibásodások gyakoriságától. 


Milyen költségei vannak az elektromos autó töltő telepítésének?

A céges elektromos autó töltő telepítésének költségei

 • Töltő, töltő oszlop

 • Kábelezés

 • Földmunka

 • Megvalósulási dokumentáció

 • Beüzemelés

 • Energiamenedzsment

 • RFID kártyák beállítása

 • Webportál beállítás és használati képzés

 • Villamos Biztonsági Felülvizsgálat


Milyen havi működési költségei vannak az elektromos autó töltésének?

Az elektromos autó töltésnek több havi költsége van

 • Áramköltség az elfogyasztott energia után

 • Eseti karbantartási, javítási költségek

 • Üzemeltetés havidíja (ha külső cég csinálja)

 • Nyilvános töltő esetén havidíj

Mennyibe kerül a céges elektromos autó töltési rendszer karbantartása éves szinten?

A céges elektromos autó töltési rendszer karbantartása töltőnként  minimum 30 000 Ft-ba kerül éves szinten. Ez magában foglalja a műszaki segítségnyújtást, az eseti javításokat és a rendszeres karbantartást. 

 

A céges elektromos autó töltési rendszer karbantartásának költsége függ

 • Töltők számától

 • Szerződési feltételektől

 • Karbantartó partnertől

 

Hogy történik a céges elektromos autó töltés elszámolása?

A céges elektromos autó töltés elszámolásához az RFID az egyik legkönnyebben használható eszköz.

 

Az RFID kártya lehetővé teszi az autó tulajdonosának azonosítását és hitelesítését a töltőállomásnál.​ Az RFID kártyák segítségével könnyen nyomon lehet követni a töltési műveleteket és számlázni lehet a felhasználóknak a töltési szolgáltatásért. 

Minden oylan munkavállaló aki használja a céges elektromos autó töltőket kap egy RFID kártyát, ami által beazonosítható, hogy ki, mikor és mennyit töltött. A cég hozzáférést kap egy online felülethez, ami kártyánként megmutatja a fogyasztási adatokat adott időszak alatt. 

Az Evergy-ről - Miért minket válassz?

Az Evergy egy elektromos autó töltők telepítésére szakosodott cég, mely saját kivitelező csapattal rendelkezik.

Gyors és biztonságos megoldást nyújtunk munkahelyi töltés kiépítésére.

Az Evergy előnyei:

 • Biztonságos otthoni és céges töltés

 • Teljeskörű szolgáltatás

 • Költséghatékony kivitelezés

 • Egyszerűen nyomon követhető fogyasztás

Egy töltőkábel be van dugva a töltőbe egy cég garázsában

Otthoni és céges töltés

Mind a céges mind az otthoni elektromos autó töltést tudjuk biztosítani, elszámolással és üzemeltetéssel együtt.

1074715964-huge.jpg

Teljeskörű
szolgáltatás

Minden lépésben segítségére leszünk. Az rendszer kiépítése és a töltők telepítése után vállaljuk az üzemeltetést is.

Számológép és malacpersely jelképezi a megtakarítást

Költséghatékony kivitelezés

Az energiamenedzsmentnek köszönhetően nincs szükség

új óra nyitására, így megspórolhatja annak költségét.

Laptop kimutatással

Egyszerűen nyomon követhető fogyasztás

Az általunk biztosított platformon könnyen elkülöníthető az egyes autó töltők fogyasztása.

Mi a céges elektromos autó töltő telepítésének folyamata?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

A kapcsolatfelvételt megteheted:

1. A jobb oldali form kitöltésével. Kollégáink néhány napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot. 

2. A kapcsolat oldalon található elérhetőségeink valamelyikén.

Kapcsolatfelvételi form

Jelezd felénk igényedet, és mi segítünk a folyamat további lépéseiben!

Az ajánlat elfogadását követően szerződést kötünk!

A szerződés elkészítéséhez csak a cég adataira és egy közösen egyeztetett telepítése dátumra lesz szükség. 

A szerződéssel együtt elküldünk egy díjbekérőt is a telepítési díj feléről.

A helyszíni felmérés alapján készítünk egy ajánlatot!

Az ajánlatkészítésnél figyelembe vesszük a rendelkezésre álló kapacitás, a nyomvonal hosszát valamint az igényelt funkciókat.

Ajánlattípusainkról bővebben a szolgáltatásaink oldalon olvashat.

Kérd ingyenes helyszíni felmérésünket!

Műszaki kollégáink egy előre egyeztetett időpontban kimennek a céghez és felmérek a rendelkezésre álló kapacitást. 

A helyszíni felmérésről bővebben cikkünkben  olvashat. 

A díjbekérő teljesítése után az előre egyeztetett napon telepítjük a töltőberendezést a cégnél!

A telepítést szakképzett villanyszerelőink végzik a szabványoknak megfelelően.

Az elektromos autó töltő telepítése átlagosan 1-2 napot vesz igénybe. 

A telepítést követően vállaljuk a töltők üzemeltetését is igény esetén.

Az üzemeltetés magában foglalja a számlázást, a karbantartást és a műszaki segítségnyújtást.

 Bármilyen felmerülő kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Hogyan történik a helyszíni felmérés a céges elektromos autó töltők telepítése előtt?

A helyszíni felmérés az alábbi lépésekből áll:

 

 1. Kapcsolatfelvétel

 2. Időpont egyeztetés a helyszíni felmérésre

 3. Elektromos hálózat állapotának és kapacitásának felmérése

 4. Igények és elképzelések átbeszélése

 5. Parkoló vagy telephely bejárása

 

Ingyenes az előzetes helyszíni felmérés?

Igen, az előzetes helyszíni felmérés ingyenes.

Mi történik az elektromos autó töltők telepítése után?

A sikeres telepítést követően sor kerül a webportál használatának oktatására, melynek költségei általában szerepelnek a kapott ajánlatban. Ezt követően ki lehet osztani az RFID kártyákat az alkalmazottaknak. Ez a két egyszeri feladata van a cégnek a telepítés után. Ezen kívül bizonyos időnként (havonta, negyedévente) el kell számolni a felhasználókkal és kiszámlázni az autó töltésre felhasznált energia árát. Ez nem jelent külön költséget a cég számára.

A telepítés után a töltők karbantartása is fontos feladat, melyet bizonyos időközönként szükséges elvégezni, ebben mi is segítséget nyújtunk. Az üzemeltetés során fontos biztosítani, hogy csak a cég alkalmazottai tudják használni az elektromos autó töltőket. 


Milyen műszaki támogatást nyújt nekünk az Evergy a töltők fenntartásában?

Vállaljuk az üzemeltetést, ami magában foglalja a műszaki segítségnyújtást, a kötelező felülvizsgálatokat és az eseti hibák javítását.

Milyen gyakran kell elvégezni a céges elektromos autó töltési rendszer karbantartását?

Az éves tervszerű megelőző karbantartás keretében a villamosbiztonsági felülvizsgálatot 3 évente, a szabványossági felülvizsgálatot 6 évente szükséges elvégezni. 

Hogyan biztosíthatjuk, hogy csak a mi kollégáink használják az elektromos autó töltőket az irodaházban?

Az elektromos autó töltőkhöz való hozzáférés korlátozását RFID kártyával lehet megoldani. A töltő csak akkor indul el, ha hozzáérintik az RFID kártyát, enélkül hiába lenne bedugva a töltőkábel a töltőbe, a töltés nem indulna el. 

Azoknak a kollégákhoz, akik rendelkeznek elektromos autóval és engedélyezett számukra a céges töltés hozzá lehet rendelni egy kártyát, amit csak ők tudnak használni.

Később van lehetőség további elektromos autó töltők telepítésére?

Igen, később is van lehetőség további elektromos autók telepítésére, amennyiben van még szabad kapacitás és a töltőt lehet integrálni a rendszerünkbe. Ha ez nem lehetséges vagy nincs elég kapacitás, akkor az óra bővítése vagy új óra nyitása szükséges. 

bottom of page