top of page

Elektromos autó töltő applikációk töltéshez, töltő kereséshez

Frissítve: 2 nappal ezelőtt

Az elektromos autó applikációk jellemzően három különböző célra érhetők el: töltéshez, töltő kereséshez, útvonaltervezéshez.


Az elektromos autó applikációk többsége a töltéshez nyújt segítséget. Ezek mind olyan applikációk amik az egyes töltőüzemeltetők hálózatában szereplő töltők használatához szükségesek, hiszen az applikáción keresztül lehet a töltést indítani vagy leállítani és fizetni a felhasznált energiáért. A legfontosabb elektromos autó töltő applikációk töltéshez az MVM töltőpont, a MOL Plugee, a Polyfazer, a driveE-ON, az eCHARGE+, a Teapont, A BookMyCharging, az Ionity, valamint a be.ENERGISED.


Emellett vannak olyan applikációk amik a töltő keresésben nyújtanak segítséget. Az ilyen applikációk megkönnyítik a hozzánk legközelebb található szabad töltő megtalálását. Az applikációk harmadik típusa pedig a hosszabb útvonalak megtervezését teszi lehetővé, kijelölve azokat a töltési pontokat ahol érdemes megállnunk tölteni. A töltőállomások megtalálásában olyan applikációk segítenek, mint a ParkL, a Plugshare vagy a Chargemap.


App neve

Mire való?

Link a letöltéshez

Mobiliti (MVM TöltőPont)

Mobiliti applikáció logója

Az alkalmazás segítségével indíthatjuk és állíthatjuk le a töltést az MVM Mobiliti Kft. által üzemeltetett töltőoszlopokon. Az app emellett a hazai és külföldi roaming partnerek hálózatában lévő töltők használatát is biztosítja.

MOL Plugee

MOL Plugee applikáció logója

A MOL Plugee applikáció segítségével könnyedén megtaláljuk a MOL töltőoszlopait. Az alkalmazásban ellenőrizhetjük a töltők foglaltságát és indíthatjuk/leállíthatjuk a töltést.

Polyfazer

Polyfazer applikáció logója

A Penny Market töltőinek használatához a Polyfazer alkalmazás szükséges. Szintén ezzel az applikációval kezdeményezhetjük a töltést a Polyfazer által üzemeltetett töltőoszlopokhoz Kelet-Európa több országában.

Lidl Plus

Lidl Plus applikáció logója

A Lidl parkolóiban található töltőket a Lidl Plus alkalmazáson keresztül tudjuk igénybe venni. Az eCharge applikáció funkciói a Lidl Plus “E-mobilitás” menüpontjába kerültek át.

driveE.ON

Drive.E.ON applikáció logója

Az E.ON által Magyarországon üzemeltetett töltők használatához szükséges alkalmazás. Az applikációban a töltés elindításán és leállításán kívül a töltők foglalása is lehetséges.

eCHARGE+

eCharge+ applikáció logója

Az applikáció az ELMŰ-ÉMÁSZ, valamint az anyavállalat Innogy által üzemeltetett töltőállomások megtalálásában és használatában nyújt segítséget.

Teapont

TeaPont applikáció logója

A Teapont alkalmazással egyszerűen megtalálhatók a TEA. elektromobilitás-szolgáltató töltőpontjait. Az applikációban ellenőrizhető a töltöttségi szint, elindítható/leállítható a töltés, és lehetőség van a fizetésre is.

BookMyCharging

BookMyCharging applikáció logója

A BookMyCharging a Lukoil és az Optimum Way villámtöltőinek használatához szükséges alkalmazás. 

Ionity

Ionity applikáció logója

Az Ionity applikáció elsősorban az Ionity által üzemeltetett töltők használatához szükséges. Azonban az üzemeltető célja, hogy minél több elektromobilitás-szolgáltatóval szerződést kössön. 

be.ENERGISED

be.ENERGISED applikáció logója

A be.ENERGISED alkalmazás a has.to.be Gmbh által üzemeltetett töltők indításához szükséges. 

Tesla

Tesla applikáció logója

A Tesla és nem-Tesla tulajdonosok egyaránt ezzel az applikációval találhatják meg a Tesla Supercharger töltőket. Ezzel az alkalmazással indíthatják el, és állíthatják le a töltést.

Parkl

ParkL applikáció logója

A Parkl alkalmazás térképes keresőjének segítségével távolról is ellenőrizhetők a töltők állapota. Az applikáció lehetővé teszi a töltés indítását/leállítását és a díjfizetést is. 

PlugShare

PlugShare applikáció logója

A Plugshare célja a töltőállomások könnyű megtalálásának segítése, jelenleg több mint 610.000 töltőállomást tartalmaz. Az applikáció térképén könnyedén szűrhetünk különböző szempontok szerint.  

Chargemap

Chargemap applikáció logója

A Chargemap funkcióját tekintve a Plugshare alternatívája. Segít megtalálni a legközelebb eső, használható töltőállomást, nem csak hazánkban, de nemzetközi terepen. 

Better Route Planner

Better Route Planner applikáció logója

A Better Route Planner (BRP) alapvetően egy útvonaltervező alkalmazás. Segítségével biztonságosan és hatékonyan megtervezhetők a hosszabb útvonalak, optimális töltési pontokkal.

EV Hotel

EV hotels applikáció logója

Az applikáció célja, hogy térképen jelenítse meg azokat a szálláshelyeket, amelyek saját töltőállomással rendelkeznek. 


Applikációk elektromos autó töltéshez


Az elektromos autó applikációk a töltés lebonyolításához szükségesek. Ezek az alkalmazások teszik lehetővé a töltési folyamat indítását és leállítását. Az elektromos autó töltése bizonyos töltőállomásokon csak lehetséges, ha rendelkezünk a megfelelő applikációval. Emellett az alkalmazások biztosítják a fizetést és számlázát.  Az applikációk integrálják a fizetési rendszereket, így az elektromos autó tulajdonosok könnyen és biztonságosan fizethetnek a töltésért közvetlenül az alkalmazáson keresztül. 


Elektromos autó töltéshez az alábbi applikációkat tudjuk használni.

 • Mobiliti (MVM TöltőPont)

 • MOL Plugee

 • Polyfazer

 • Lidl Plus

 • driveE.ON

 • eCHARGE+

 • Teapont

 • BookMyCharging

 • Ionity

 • be.ENERGISED

 • Tesla 


Az összes itt található applikáció használható külföldön, kivéve a driveE.ON és a Teapont. 


Mobiliti (MVM TöltőPont)

Az alkalmazás segítségével indíthatjuk és állíthatjuk le a töltést az MVM Mobiliti Kft. által üzemeltetett töltőoszlopokon. Az app emellett a hazai és külföldi roaming partnerek hálózatában lévő töltők használatát is biztosítja. 

Mobiliti töltők használatához az alkalmazás elengedhetetlen, hiszen a töltés elindításán és leállításán kívül a fizetés is az applikáción keresztül történik. A töltés indítását és leállítását kiválthatjuk kulcstartóra fűzhető RFID kulccsal is, a fizetés azonban továbbra is applikáción keresztül valósul meg. 

Ezen kívül az alkalmazás térképes keresőjében megtalálhatjuk a Mobiliti saját töltőit, valamint a legtöbb hazai töltőhelyet is. 


Link a letöltéshez:MOL Plugee

A MOL Plugee alkalmazás segítségével könnyedén megtaláljuk a MOL töltőoszlopait. Az applikációban ellenőrizhetjük a töltők foglaltságát és indíthatjuk/leállíthatjuk a töltést.

Az alkalmazással akár távolról ellenőrizhetjük a töltők állapotát, és üzenetet küldhetünk a töltést végző felhasználónak. Az applikáció térképes funkciója segítségével könnyen megtalálhatjuk a legközelebbi töltőoszlopot. 


Link a letöltéshez:Polyfazer

A Penny Market töltőinek használatához a Polyfazer alkalmazás szükséges. Szintén ezzel az applikációval kezdeményezhetjük a töltést a Polyfazer által üzemeltetett töltőoszlopokon Kelet-Európa több országában.


Link a letöltéshez:Lidl Plus

A Lidl parkolóiban található töltőket a Lidl Plus alkalmazáson keresztül tudjuk igénybe venni. Az eCharge applikáció funkciói a Lidl Plus “E-mobilitás” menüpontjába kerültek át. 

Az alkalmazás segítségével indítható/leállítható a töltés. Emellett lehetőség van a töltés nyomon követésére és a töltési előzmények megtekintésére. A fizetési módot és számlázási adatokat az "E-tárca" menüben adhatjuk hozzá. 

Az applikáció térképes funkciója segítségével könnyen megtalálhatjuk a legközelebbi töltőoszlopot.Link a letöltéshez:driveE.ON

Az E.ON által Magyarországon üzemeltetett töltők használatához szükséges alkalmazás. Az applikációban a töltés elindításán és leállításán kívül a töltők foglalása is lehetséges. A foglalást az érkezés előtt 30 perccel tehetjük meg. Az alkalmazáson belül automatikus értesítést is kérhetünk arról, ha egy általunk választott töltő épp felszabadul.


Link a letöltéshez:eCHARGE+

Az alkalmazás az ELMŰ-ÉMÁSZ, valamint az anyavállalat Innogy által üzemeltetett töltőállomások megtalálásában és használatában nyújt segítséget. Az eCHARGE+ tehát nemcsak itthon, hanem külföldi utazások alkalmával is hasznos lehet.

Az applikációban a töltés indításán/leállításán kívül lehetőség van a töltők foglaltságának és működésének távoli ellenőrzésére. 


Link a letöltéshez:Teapont

A Teapont alkalmazással egyszerűen megtalálhatók a TEA. elektromobilitás-szolgáltató töltőpontjait. Az applikációban ellenőrizhető a töltöttségi szint, elindítható/leállítható a töltés, és lehetőség van a fizetésre is.

Az alkalmazás különlegessége, hogy bármelyik töltőoszlopnál lehetőségünk van tetszőleges (saját) RFID kártya vagy kulcstartó betanítására, így a következő töltés már RFID kártyával is indítható.

Az applikáció egyedi funkciója, hogy az „Adataim” menüpont alatt mindenki talál egy CO2 megtakarítás számlálót, amely a hálózat áttöltött energiamennyiségből számolja a CO2 megtakarítás kg-ban jelzett értékét.


Link a letöltéshez:BookMyCharging

A BookMyCharging a Lukoil és az Optimum Way villámtöltőinek használatához szükséges alkalmazás.  Az applikációban adhatók meg a számlázási és fizetési adatok, valamint a töltés elindítása és leállítása is ezzel valósítható meg. 

A töltőt az érkezés előtt lefoglalhatjuk, ami 30 perces töltési időt garantál, ezt követően ugyanis a következő ügyfél ránk foglalhat. 

A saját töltők mellett a térképes kereső sok más magyarországi töltőt tartalmaz. Ezen kívül pedig láthatjuk a zöld rendszámmal ingyenesen igénybe vehető parkolóhelyeket is.


Link a letöltéshez:Ionity

Az Ionity alkalmazásával elsősorban az Ionity által üzemeltetett töltők használatához szükséges. Azonban az üzemeltető célja, hogy minél több elektromobilitás-szolgáltatóval szerződést kössön. 

Az árakra különösen érdemes figyelni ennél az üzemeltetőnél. Míg a legtöbb szolgáltató esetében a saját applikáció szinte mindig a legjobb árat kínálja, addig az Ionity esetében előfordulhat, hogy egy partner szolgáltatóval olcsóbban tudsz tölteni.


Link a letöltéshez:be.ENERGISED

A be.ENERGISED alkalmazás a has.to.be Gmbh által üzemeltetett töltők indításához szükséges. 


Link a letöltéshez:Tesla

A Tesla és nem-Tesla tulajdonosok egyaránt ezzel az applikációval találhatják meg a Tesla Supercharger töltőket. Ezzel az alkalmazással indíthatjuk el, és állíthatjuk le a töltést. Minden funkció megtalálható a „Töltse fel elektromos autóját” menüpont alatt. 


Link a letöltéshez:Applikációk elektromos autó töltő kereséséhez


Az elektromos autó töltő kereséséhez használatos applikációk segítségével az elektromos autósok könnyen megtalálhatják a legközelebbi töltőállomásokat. Ezek az alkalmazások térképes kereső és szűrési lehetőségeket kínálnak, amelyek megmutatják a számunkra megfelelő töltőpontok pontos helyszínét.


Elektromos autó töltők kereséséhez az alábbi applikációkat tudjuk használni.

 • Parkl

 • PlugShare

 • Chargemap


Az összes itt található applikáció használható külföldön, kivéve a ParkL-t. 


Parkl

A Parkl alkalmazás eredetileg az utcai és parkolóházakban történő parkolás kényelmesebbé tétele céljából készült. Azonban az elektromobilitás terjedésével a villanyautó töltők is bekerültek az applikációba. 

A Parkl alkalmazás térképes keresőjének segítségével távolról is ellenőrizhetők a töltők elérhetősége és állapota. Emellett az applikáció lehetőséget nyújt a töltők elindítására, leállítására, valamint a fizetésre is. 


Link a letöltéshez:

 


PlugShare

A Plugshare célja a töltőállomások könnyű megtalálásának segítése, jelenleg több mint 610.000 töltőállomást tartalmaz. Az applikáció térképén könnyedén szűrhetünk különböző szempontok szerint, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő töltőoszlopot. 

Ez az alkalmazás közösségi elven alapul, ami azt jelenti, hogy nem az applikáció üzemeltetője, hanem a közösség módosítja a töltők adatait (azaz bárki). Ennek előnye, hogy az új töltők ide kerülnek fel először, illetve több töltőállomás-üzemeltető töltési pontjait megtalálhatjuk egy applikáción belül. Hátránya viszont, elavult, téves, ellenőrizetlen információk is előfordulnak az adatbázisban. 


Link a letöltéshez:Chargemap

A Chargemap funkcióját tekintve a Plugshare alternatívája. Segít megtalálni a legközelebb eső, használható töltőállomást, nem csak hazánkban, de nemzetközi terepen.


Link a letöltéshez:Egyéb hasznos applikációk az elektromos autóhoz


A fent felsorolt alkalmazások mellett van még két olyan applikáció, ami hasznos lehet az elektromos autó tulajdonosok számára. 


Hasznos applikációk lehetnek még az elektromos autóhoz:

 • Better Route Planner a hosszútávú útvonalak megtervezésében nyújt segítséget a töltési pontok optimalizálásával. 

 • EV Hotel által olyan szállodákban foglalhatunk szobát, ahol lehetőség van elektromos autó töltésre is. 


Mindkét alkalmazás elérhető külföldön is. 


Better Route Planner

A Better Route Planner (BRP) alapvetően egy útvonaltervező applikáció. Segítségével biztonságosan és hatékonyan megtervezhetők a hosszabb útvonalak, optimális töltési pontokkal.

Lehetővé teszi a paraméterek széles skálájának beállítását, az autó típusától kezdve az akkumulátor töltöttségi szintjén át a tervezett fogyasztásig, beleértve a preferált töltőállomásokat is.


Link a letöltéshez:EV Hotel

Az applikáció célja, hogy térképen jelenítse meg azokat a szálláshelyeket, amelyek saját töltőállomással rendelkeznek. 

Használatával hazánkban és a határokon túl több ezer szálloda közül válogathatunk. Az applikációból azt is megtudhatjuk, hogy az adott szálláshelyen milyen teljesítményű töltő található. Ha pedig a választott szállodának nincs saját töltőállomása, akkor a közelben lévő nyilvános töltőállomások közül választhatunk. 


Link a letöltéshez:238 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page