top of page

Milyen szempontokat érdemes mérlegelni a céges e-autók töltésével kapcsolatban?

Frissítve: 2023. dec. 20.

Elektromos autó flotta bővítése előtt álló cégek esetén a legnagyobb aggodalom a céges autók töltésének hatékony megoldása.

Cikkünkben összeszedtük azokat a pontokat amit érdemes átgondolni a töltő infrastruktúra kiépítése előtt.


 

Tartalomjegyzék

 

A töltés megoldása több módon is lehetséges, egyrészt biztosítható a munkahelyi töltés a cég parkolójában, másrészt érdemes a lakók otthonában is elektromos autó töltőket telepíteni. Az alkalmazottak töltési lehetőségeit bizonyos cégek az utcai töltéssel is bővítik.  Emellett fontos az alábbi tényezőket is átgondolni:


Telepítési tervezés 

Határozza meg, hol érdemes elektromos autó töltőket telepíteni a garázsban. A töltők kaphatnak egy dedikált helyet pl. a -1-en csak az elektromos autók parkolnak, vagy a töltők telepíthetők külön meghatározott parkolóhelyekre is. Töltő típusok kiválasztása 

A vállalati igényeknek leginkább megfelelő töltők kiválasztása is kulcsfontosságú, ez lehet otthoni töltő a dolgozóknak, gyorstöltő vagy megosztott töltő a cég garázsában.


Különböző típusú eleketromos autó töltők

Költségek és finanszírozás 

Fontolja meg, hogyan finanszírozza a cég a töltők telepítését és üzemeltetését.


Támogatás és karbantartás 

Biztosítsa, hogy a töltőberendezések rendszeres karbantartást kapjanak, és legyen elérhető támogatás a felhasználók számára a problémák esetén.


Teljesítmény és töltőszám 

Érdemes átgondolni mennyi elektromos autó vásárlását tervezi a cég, és azok milyen gyakran lesznek töltésre szorulva. Ennek alapján meghatározható a töltők száma és a teljesítmény. 

Számos töltőoszlop szolgál a munkahelyí töltésre

Szolgáltatáskezelők és szoftverek 

Keressen olyan szolgáltatókat vagy szoftvereket, amelyek segítségével könnyen nyomon követhető a fogyasztás és növelhető az üzemeltetés hatékonysága.


Kommunikáció és képzés

Tájékoztassa a dolgozókat és az ügyfeleket az elektromos autó töltési lehetőségeiről és az infrastruktúra elérhetőségéről. Érdemes lehet képzéseket tartani az alkalmazottaknak az elektromos autók használatáról és a töltési rendszerről.


Adókedvezmények és támogatások

Vizsgálja meg, hogy az adott régióban vagy országban elérhetők-e adókedvezmények vagy támogatások az elektromos járművek és töltési infrastruktúra beszerzéséhez.


Ha Ön is gondolkozik elektromos flottabővítésen forduljon hozzánk bizalommal. Tapasztalt szakértőink segítenek az infrastruktúra optimális kialakításában, a kiépítéstől az elszámolásig minden lépésben támogatják vállalkozását a munkahelyi és otthoni elektromos töltési infrastruktúra kiépítésében.


18 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page